Για τους Επαγγελματίες Μουσικούς

“Τι πρέπει να κάνω για να γραφτώ στο Livethegig; Ποιά είναι η διαδικασία;”

Για να γραφτείτε στο Livethegig πρέπει να μπείτε στην σελίδα www.livethegig.com και να πατήσετε Login (επάνω δεξιά).
Στην συνέχεια θα συμπληρώσετε τα στοιχεία που θα αποτελέσουν το μουσικό σας προφίλ. Θα χρειαστεί μία σύντομη περιγραφή της υπηρεσίας που προσφέρετε, video και ήχος, φωτογραφίες κτλ. Όταν τα συμπληρώσετε πάτησε επάνω δεξιά το κουμπί “Υποβολή προς έγκριση”.
Εμείς θα ενημερωθούμε για την υποβολή και θα κάνουμε έναν σύντομο έλεγχο ότι όλα δουλεύουν σωστά. Όταν βεβαιωθούμε πως έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα, θα εγκρίνουμε το προφίλ σας, και θα το συμπεριλάβουμε πλήρως στo Livethegig!

“Τι δέσμευση αναλαμβάνω αν γραφτώ στο Livethegig;”

Με την εγγραφή σας στο Livethegig δεν αναλαμβάνετε εκ των προτέρων καμία δέσμευση για να πραγματοποιήσετε κάποια εκδήλωση. Για κάθε εκδήλωση ξεχωριστά θα λαμβάνετε πρώτα αίτημα από τον πελάτη, και δεσμεύεστε μόνο όταν συμφωνήσετε τους όρους της εκδήλωσης μαζί του, και αποδεχτείτε την συγκεκριμένη πρόταση που σας κάνει.

“Ποιά είδη μουσικής συμπεριλαμβάνετε;”

Αγαπάμε όλα τα είδη της μουσικής και πιστεύουμε πως υπάρχει αρκετός χώρος για όλους. Υπάρχει τόσο πολύ ταλέντο έκει έξω και τόσος πολύς κόσμος που θα επιθυμούσε μια ευκαιρία να ακούσει ζωντανή μουσική, που πιστεύουμε πως αξίζει μια προσπάθεια να αναδείξετε την δουλειά σας. Κλασικοί, ροκ, ποπ, μέταλ, έντεχνοι, λαικοί είστε όλοι καλοδεχούμενοι!

“Τι στοιχεία είναι σημαντικά στο προφίλ μου;”

Από το προφίλ σας είναι σημαντικό να μπορεί να καταλάβει κάποιος, τι μπορεί να περιμένει από εσάς αν σας επιλέξει για κάποια εκδήλωση, γιορτή, πάρτυ κτλ.. Στην περιγραφή μπορείτε και να περιγράψετε την εκδήλωση που προτείνετε, ποιό είναι το είδος της μουσικής σας, αν απευθύνεται σε μικρές ή μεγαλύτερες παρέες, ποιά είναι τα στοιχεία που σας κάνουν ξεχωριστούς. Πολύ σημαντικά είναι τα video και ο ήχος που θα δώσουν μια καλή εικόνα για εσάς. Τέλος μη ξεχνάτε να δώσετε μία ενδεικτική τιμή για να μπορεί ο καθένας να έχει μία τάξη μεγέθους του κόστους για αυτό που προτείνετε.

“Η τιμή που θα δώσω στο προφίλ μου είναι δεσμευτική;”

Όχι. Η τιμή που παρουσιάζεται στο προφίλ σας είναι ενδεικτική. Βοηθάει να σχηματίσει ο καθένας μια εικόνα του κόστους της εκδήλωσης που θέλει να πραγματοποιήσει. Όταν έρθει σε επαφή μαζί σας ο πελάτης και συζητήσετε μαζί του πιο συγκεκριμένα τα στοιχεία της εμφάνισης, θα σας ζητηθεί να του ορίσετε μία τιμή για αυτήν ακριβώς την εμφάνιση. Αυτή θα ειναι και η τελική αμοιβή σας για την συγκεκριμένη εμφάνιση.

“Μεμονομένους μουσικούς δέχεστε;”

Αν μπορείτε μόνος σας να πραγματοποιήσετε μία μουσική εκδήλωση, τότε ναι. Σε αυτή την φάση δεχόμαστε μουσικούς ή σχήματα που μπορούν όπως παρουσιάζονται μέσα από το προφίλ τους να πραγματοποιήσουν μια εκδήλωση.

“Εγώ συμμετέχω σε πάνω από ένα σχήματα…”

Οι περισσότεροι μουσικοί έχετε ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων και πολλές συνεργασίες! 
Για να συμμετέχετε στο Livethegig προτείνουμε να διαλέξετε το σχήμα αυτό με το οποιό μπορείτε εύκολα να συντονιστείτε, και να δώσετε μαζί μορφή σε μια μουσική εκδήλωση.

“Μου ζητάτε στοιχεία για τα μέλη του συγκροτήματός μου… 
αλλά αυτά μπορεί και αλλάζουν καμιά φορά…”

Στην ενότητα band members ζητάμε πληροφορίες για τα μέλη του μουσικού σχήματος που παρουσιάζετε στο προφίλ. Αυτό συμβαίνει γιατί το Livethegig απευθύνεται και σε ιδιώτες που μπορεί να μην έχουν καμία σχετική εμπειρία, οπότε πρέπει να τους βοηθήσετε να καταλάβουν τι να περιμένουν όταν σας καλέσουν για μία εκδήλωση. Επιπλέον ενδέχεται η εκδήλωση να είναι σε προσωπικό χώρο του πελάτη. Σε αυτή την περίπτωση, τα ονόματά σας και οι φωτογραφίες σας κάνουν πιο οικείους και είναι ευκολότερο για κάποιον να σας επιλέξει. Σε κάθε περίπτωση στα τελικά στοιχεία της εκδήλωσης θα αναφέρεται ο αριθμός των μουσικών που θα συμμετέχουν οπότε θα μπορείτε σίγουρα να κάνετε προσαρμογές αν αυτές χρειαστούν.

“Η μουσική μας ομάδα μπορεί να πραγματοποιήσει διάφορες εκδηλώσεις. Πώς θα φαίνεται αυτό μέσα από το προφίλ;”

Για να κάνουμε την χρήση του Livethegig ευκολότερη, μπορείτε προς το παρρόν να παρουσιάζετε έναν τύπο εκδήλωσης μέσα από το προφίλ. Σας συστήνουμε να επιλέξετε αυτήν που νομίζετε εσείς ότι είναι η πιο χαρακτηριστική για εσάς και η πιο καλοδουλεμένη. Η ενδεικτική τιμή που θα δώσετε θα αντιστοιχεί σε αυτό που παρουσιάζετε. Αν κατά περίπτωση μπορείτε να εμφανιστείτε διαφορετικά (πχ με λιγότερους μουσικούς για μια μικρότερη παρέα) σας προτείνουμε να το γράψετε στην περιγραφή σας. Σε κάθε περίπτωση πριν κανονίσετε κάτι θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε με τον πελάτη και να προσαρμόσετε ανάλογα τους όρους κάθε event.

“Μπορώ να κανονίσω και με κάποιον πελάτη εκτός του Livethegig;”

To Livethegig δεν έχει κάποιον όρο αποκλειστικότητας και φυσικά μπορείτε να έχετε δραστηριότητα εκτός της πλατφόρμας. Το Livethegig δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα λάβετε την αμοιβή σας για εκδηλώσεις δεν που έχουν επιβεβαιωθεί μέσω του συστήματός μας.

“Εγώ έχω ήδη μάνατζερ…”

Στο Livethegig δεν είμαστε music agents ούτε προσφέρουμε υπηρεσίες manager. Το Livethegig είναι ένα εργαλείο που αυξάνει την προβολή των μουσικών και τους φέρνει πιο κοντά σε κόσμο που θέλει να τους ακούσει και να οργανώσει με αυτούς μια εκδήλωση. Σας συστήνουμε να μιλήσετε με τους ανθρώπους που σας υποστηρίζουν και να δείτε μαζί πως μπορείτε να εκμεταλευτείτε αυτή τη νέα δυνατότητα.

“Και με την ασφάλιση και την εφορία τι γίνεται;”

Επειδή κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, για θέματα που σχετίζονται με την ασφάλισή σας και την εφορία σας, σας συστήνουμε να μιλήσετε με τον λογιστή σας.

“Και εσείς πως θα πληρώνεστε;”

Το Livethegig θα χρεώνει ποσοστό πάνω στην τιμή που θα συμφωνείτε για μία εκδήλωση. Το ποσοστό για τον πρώτο κύκλο εργασιών μας έχει οριστεί στο 10%.

“Και πως ξέρω πως δεν είστε απατεώνες;”

Είναι αλήθεια πως κυκλοφορούν πολλά στο Internet και καλά κάνετε και είστε προσεκτικοί! 
Ένας καλός τρόπος για να κρίνετε την αξιοπιστία κάποιας Online παρουσίας είναι να δείτε ποιοί είναι πίσω από την εφαρμογή/πλατφόρμα/σελίδα με την οποία θέλετε να δουλέψετε, και επομένως ποιοί φέρουν ευθύνη απέναντί σας αν κάτι πάει στραβά. 
Το Livethegig υποστηρίζεται από την εταιρεία Dimicro Α.Ε. Η Dimicro είναι μία εταιρεία πληροφορικής με περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά. Υποστηρίζει ένα πλήθος εφαρμογών και τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί προς την ανάπτυξη online υπηρεσιών. Το Livethegig είναι το νεότερο της εγχείρημα και είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι με αυτό! Περισσότερα για την Dimicro μπορείτε να μάθετε στο www.dimicro.gr

Last updated: 02/10/2017